Site icon ДОРОЖНІЙ АДВОКАТ

Автоцивілка покриває по ДТП лише 160 тис. грн. Як збільшити цю суму і отримати повне відшкодування?

автоцивілка страховий поліс збльшити страхове відшкодування додаткове страхування ДТП

автоцивілка страховий поліс збльшити страхове відшкодування додаткове страхування ДТП

Суть проблеми

Однією з проблем, з якою стикаються водії, це неповна компенсація страховою компанією витрат по ДТП. Це відбувається тому, що стандартний поліс покриває витрати одного водія по ДТП за пошкодження майна лише в межах 160 тис. грн. (130 тис. грн до 01.07.2022).

Якщо зіткнення не значне із пошкодженням одного чи декількох елементів автомобіля, то цієї суми може вистачити. Якщо ж ДТП більш серйозне, цих коштів буде недостатньо на покриття витрат по ДТП.

Наприклад, якщо вартість пошкодження автомобіля складає 300 тис. грн, то страхова компанія оплатить лише 160 тис. грн. Різницю у розмірі 140 тис. грн повинен сплатити винний у ДТП водій.

Який вихід з ситуації

Для уникнення таких ситуацій, розроблено механізм «ДЦВ» (додаткове страхування цивільної відповідальності). «ДЦВ» передбачає збільшення ліміту страхової виплати до 1 млн грн.

У разі ДТП відбувається виплата по автоцивілці та по додатковому полісу «ДЦВ». Наприклад, якщо вартість пошкодження автомобіля складає 300 тис. грн, то по автоцивілці буде виплачено 160 тис. грн та по «ДЦВ» 140 тис. грн.

Вартість «ДЦВ» у співвідношенні до ліміту страхового відшкодування є також оптимальною, якщо порівнювати з вартістю автоцивілки. Для прикладу, додаткове покриття витрат на суму 100 000 грн орієнтовно коштує 300 грн на рік, додаткове покриття на суму 500 000 грн. – 650 грн на рік.

Висновки

Стандартні страхові поліси часто недостатні для покриття всіх витрат у випадку серйозних ДТП. Водії, які вибирають додаткове страхування «ДЦВ», можуть значно збільшити суму страхового відшкодування до 1 млн грн.

«ДЦВ» забезпечує фінансову захищеність водіїв у випадку ДТП, покриваючи різницю, яку не виплачує стандартне страхування. Вартість додаткового страхування «ДЦВ» є оптимальною та доступною, забезпечуючи значне збільшення захисту за порівняно невелику плату.

Тому, з наявним додатковим «ДЦВ» водій буде більш захищеним на дорозі та у випадку ДТП зможе отримати повну суму страхового відшкодування.


З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через:

Exit mobile version