Site icon ДОРОЖНІЙ АДВОКАТ

Поліція повинна штрафувати і пішоходів!

що заборонено пішоходам штрафи

Пішоходи дуже часто порушують правила дорожнього руху. Неодноразово ДТП відбуваються не лише з вини водіїв, а й з вини пішоходів.

Проте, коли поліцейський бачить, як пішоходи порушують правила дорожнього руху, то він просто “повертається в інший бік”.

При оформленні ДТП, у переважній більшості випадків інспектор також покладає вину на водія, стверджуючи, що водій мав все передбачити.

Обовʼязки пішоходів

У Правилах дорожнього руху передбачено цілий розділ “Обовʼязки та права пішоходів”, який детально описує, як пішоходи повинні поводитися «на дорозі». Зокрема, пішоходам забороняється:

  1. Виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності автомобіля, який наближається;
  2. Раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
  3. Переходити проїзну частину поза пішохідним переходом;
  4. Затримуватися і зупинятися на проїзній частині.

Відповідальність пішоходів

За порушення цих вимог працівники поліції зобовʼязані штрафувати пішоходів, оскільки вони такі ж учасники дорожнього руху, як і водії. Якщо ж дії пішохода спричинили ДТП, то відповідальність повинен нести пішохід, а не водій.

За перехід пішоходом дороги у невстановленому місці або безпосередньо перед транспортним засобом, що наближається, невиконання інших правил дорожнього руху передбачена відповідальність у вигляді попередження або штрафу в розмірі 255 грн (ч.1 ст.127 КУпАП)

У разі, якщо ці порушення спричинили створення аварійної ситуації, то це вже тягне для пішохода або штраф 850 грн або громадські роботи на строк від 20-ти до 40-ка годин. (ч.4 ст.127 КУпАП).

Висновки

Якщо ви стали свідком порушення пішоходом правил дорожнього руху, ви маєте право вимагати у працівників поліції притягнути такого пішохода до відповідальності.

А також, якщо ж ви є учасником ДТП і на вашу думку це сталось з вини пішохода, вимагайте у поліцейського, щоб він склав протокол не на вас, а на винного пішохода.


З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через:

Exit mobile version