Site icon ДОРОЖНІЙ АДВОКАТ

Штраф за відсутність маски для громадян зменшено у 100 разів

штраф карантин маски зменшено

Статтю 44-3 КУпАП доповнили частиною другою, відповідно до якої «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, передбачає накладення штрафу від 170 грн. до 255 грн.».

Закон №3891 прийнято 06.11.2020, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Таким чином, законом відмежовано окремим пунктом відповідальність громадян за не носіння захисної маски та пом’якшено відповідальність.

При цьому, деталізовано, що порушенням вважається навіть коли маска не закриває ніс та рот. Тобто тепер штраф можна отримати навіть за приспущену маску.

Повноваження щодо накладення штрафів за цією нормою надано органам поліції, санітарно-епідеміологічної служби, а також виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад.

Водночас за всі інші порушення правил карантину передбачено відповідальність у розмірі від 17 000 грн. до 34 000 грн. (ч1. ст.44-3 КУпАП). За цією нормою рішення про накладення штрафу приймає суд.


З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через:

Exit mobile version