Site icon ДОРОЖНІЙ АДВОКАТ

Суди скасовують штрафи через те, що поліцейський не може підписати докази цифровим підписом!

штрафи ПДР швидкість докази суд цифровий електронний підпис скасувати постанову

На водія було накладено штраф за перевищення швидкості. Водій оскаржив штраф у суді.

На підтвердження факту порушення, інспектор долучив до суду на диску відеозаписи з приладу вимірювання швидкості Trucam.

Розглядаючи зазначені докази, суд зробив висновок, що на цих відеозаписах дійсно зафіксовано факт порушення. А саме, рух автомобіля зі швидкістю, яка перевищувала дозволену максимальну.

Однак, досліджуючи допустимість цих доказів, суд звернув увагу на те, що зазначені відеозаписи інспектор не засвідчив електронним цифровим підписом.

З урахуванням зазначеного, суд зробив висновок, що надані інспектором до суду відеозаписи не є допустимими доказами порушення.

На цій підставі суд скасував штраф поліції через відсутність допустимих доказів. Постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 09.08.2023 у справі №367/3758/22.

Таким чином, наявність у діях водія порушення не звільняє інспектора від обов’язку дотримання процедури накладення штрафу. А також не звільняє від обов’язку надання на підтвердження порушення доказів, оформлених відповідно до вимог закону.


З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через:

Exit mobile version