міжнародне посвідчення водія керування автомобілем за кордоном

Водіння за кордоном вимагає не тільки досвіду та уважності, але й відповідних документів. У багатьох країнах світу не визнається українське національне посвідчення водія. Навіть самого останнього зразка.

У цій статті ми розглянемо, які кроки потрібно виконати для отримання цього важливого документа, який відкриє двері до автоподорожей в багатьох країнах світу.

В яких країнах українське посвідчення не є дійсним

Зокрема українське водійське не є дійсним в Австралії, Єгипті, Індії, Ірландії, Ісландії, Канаді, Новій Зеландії, США, Японії тощо. З детальним переліком ви країн Ви можете ознайомитись тут.

Тому у цих країнах разом з національним посвідченням водія обовʼязкова наявність міжнародного посвідчення водія.

image

Особливості отримання міжнародного посвідчення

Міжнародне посвідчення водія видається на підставі національного посвідчення водія.

Термін дії міжнародного посвідчення водія – 3 роки, але не більше строку дії національного посвідчення водія. Видача міжнародного посвідчення водія здійснюється без складання іспитів.

Які потрібно документи

Для отримання міжнародного посвідчення водія необхідно звернутись до територіального сервісного центру МВС з наступними документами:

• оригінал посвідчення водія та його копія;
• паспорт громадянина України;
• паспорт для виїзду за кордон;
• фотокартка 3,5х4,5 см на матовому папері;
• квитанція про оплату послуги по отриманню міжнародного посвідчення.

image

В яких випадках може бути відмовлено

У видачі міжнародного посвідчення водія може бути відмовлено у разі:

• позбавлення права керування транспортним засобом;

• встановлення факту підробки національного посвідчення водія;

• закінчення строку дії національного посвідчення водія;

image

• подання документів не у повному обсязі.

Строки видачі та інше

Посвідчення видається протягом 5 робочих днів. При цьому національне посвідчення не вилучається. Міжнародне посвідчення є дійсним при наявності національного посвідчення.

Висновки

Важливо підкреслити ключові моменти. По-перше, українським водіям необхідно ознайомитись з переліком країн, де потрібне міжнародне посвідчення. По-друге, процес отримання такого посвідчення в Україні є досить простим і вимагає надання специфічного набору документів. Нарешті, це посвідчення відкриває водіям можливості для безпроблемного водіння в багатьох країнах світу.

image


З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через: