Site icon ДОРОЖНІЙ АДВОКАТ

Якщо ДТП відбулось з вини пішохода, він повинен оплатити ремонт

ДТП з вини пішохода відшкодування збитків

Всі звикли, що завжди винен водій і, як правило, всі матеріальні та моральні проблеми по ДТП лягають на водія. Проте Верховний суд прийняв рішення, яке поклало матеріальну відповідальність саме на винного пішохода.

Все почалось з того, що водій їхав нічого не порушуючи на дозволяючий сигнал світлофора і допустив наїзд на пішохода, який з порушенням правил раптово вибіг на дорогу.

Внаслідок даної ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження, а належний водієві автомобіль – механічні пошкодження.

Зважаючи на те, що винен у ДТП був пішохід, водій подав у суд позов про стягнення з пішохода матеріальної шкоди на відновлювальний ремонт автомобіля. Суд вирішив стягнути з пішохода 73 000 грн. матеріальної шкоди.

Однак пішохід, який звик до правила «завжди винен водій» не погоджувався компенсувати вартість ремонту автомобіля та оскаржував це судове рішення.

Кінцеве рішення по справі виніс Верховний суд, який зробив висновок, що при наявності у діях пішохода вини, внаслідок яких іншим учасникам дорожнього руху було завдано майнову шкоду, пішохід повинен відшкодувати таку шкоду (Справа №296/2509/16-ц).

Таким, чином, якщо ДТП відбулося з вини пішохода, водій має право на відшкодування коштом пішохода шкоди на ремонт пошкодженого автомобіля!


З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через:

Exit mobile version