відмова підписатись у постанові

Чому водії відмовляються отримувати постанову на місці зупинки

Часто водії на місці зупинки відмовляються від отримання постанови за порушення ПДР. Мотивом відмови слугує думка про можливість несплати штрафу при відсутності в постанові підпису водія про отримання.

Проте, така думка є хибною! Поліцейський одразу зазначає в постанові, що водій відмовився від отримання.

Що далі

На оскарження штрафу водій має 10 днів з дня винесення постанови, на сплату – 15 днів з дня вручення.

Після відмови в отриманні постанови, поліція повинна надіслати таку постанову за місцем проживання водія. Проте, не відомо коли така постанова надійде до нього поштою, якщо взагалі надійде.

image

До того ж практика свідчить, що у більшості випадків такі постанови не надсилають водіям за місцем проживання. Пояснюють це тим, що раз водій відмовився, отже постанова йому не потрібна.

Наслідки відмови отримати копію постанови

Якщо водій не має копії постанови, то він не може ні сплатити штраф (нема суми штрафу, реквізитів для сплати), ні оскаржити (нема основного доказу штрафу, нема даних про поліцейського, до кого оскаржити).

Водночас несплата чи не оскарження штрафу у передбачені строки тягне за собою подвоєння суми штрафу та передання поліцією матеріалів на стягнення у виконавчу службу.

Виконавча служба своєю чергою стягне подвійний розмір штрафу з витратами на виконавче провадження або ж заборонить виїзд водієві за кордон.

image

Висновки

Таким чином, у будь-якому разі відмова водія отримати копію постанови шкодить тільки особисто йому. Тому, ми не рекомендуємо відмовлятись від отримання копії постанови про накладення штрафу!


З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через: