пояснення інспектора як свідка докази штраф ПДР

Значна кількість штрафів за порушення ПДР виноситься поліцейськими без жодних фото, відео доказів правопорушення.

При цьому, часто суди практикують в якості доказів отримати в засіданні свідчення інспектора, який виносив постанову.

Практична ситуація

В одному з таких випадків працівники поліції оштрафували водія без жодних доказів порушення. Водій не погодився і оскаржив постанову про накладення штрафу в суді.

При цьому, один з місцевих судів першої інстанції у якості доказів визнав надане до матеріалів справи пояснення поліцейського як свідка. Водій не згодився та подав апеляційну скаргу.

image

Що вирішив апеляційний суд

Розглянувши матеріали даної справи апеляційний суд наголосив, що цінність свідка полягає в його об`єктивному сприйнятті обставини справи за відсутності юридичної зацікавленості у вирішенні справи.

За наслідками розгляду справи суд зробив висновок, що інспектор не може бути об’єктивним свідком і визнав його свідчення недопустимими доказами по справі.

На цій підставі апеляційний суд визнав постанову поліції незаконною та скасував її (Постанова апеляційного суду від 12.07.2022 у справі №675/1590/21).

Висновки

Таким, чином свідчення інспектора в суді не можуть бути доказами правопорушення, за відсутності інших доказів, зокрема таких як фото чи відеофіксація.

image

З приводу оскарження штрафів, ви можете звернутися до фахівців юридичної компанії «Дорожній Адвокат». Працюємо по всій Україні. Дзвоніть за номерами телефонів: 050-758-11-74 (viber, telegram), 067-171-16-11. (Дзвінки приймаються щоденно без вихідних до 24:00 год).


Всі наші публікації є авторськими, підготовані фахівцями юридичної компанії «Дорожній Адвокат». При републікації матеріалів сторінки обов’язкове гіперактивне посилання на сайт https://doradvokat.com.ua.
Наш Сайт (5 млн відвідувачів щорічно);
Наш Фейсбук (6 млн відвідувачів щорічно);
Наш Телеграм канал (18 тис підписників);
Наш Інстаграм (10 тис підписників);
Група «Перевізники України» (12 тис учасників);

Поширити через: